Hlavní obsah

Motivem pro vraždu starosty mělo být dědictví. Soud poslal do vazby ženu a dva muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Okresní soud v Tachově v pátek poslal do vazby 40letou ženu a dva muže ve věku 43 a 31 let, kteří jsou podezřelí z vraždy 51letého podnikatele a starosty obce na Plzeňsku. Ten podle kriminalistů zemřel násilnou smrtí. Jeho ohořelé tělo našli v autě začátkem října poblíž Benešovic na Tachovsku.

Okresní soud Tachov rozhodl o vazbě tří obviněných z vraždy 51letého podnikateleVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Podle státního zástupce Jakuba Kubiase byli obvinění vzati do vazby, aby nemohli uprchnout nebo se skrývat. Obhájce 40leté ženy podal proti rozhodnutí stížnost.

Policie trojici zadržela ve středu. Následně k případu uvedla, že ji obvinila z vraždy. „Čtyřicetiletá žena a dva muži ve věku třiačtyřicet a jednatřicet se dopustili tohoto trestného činu formou spolupachatelství,“ informovala v pátek policie.

Vozidlo, kde v zavazadlovém prostoru leželo mrtvé, ohořelé tělo, stálo zhruba 30 kilometrů od místa bydliště zavražděného. Muž v minulosti pracoval jako manažer v nadnárodní stavební firmě, která získala od státu zakázky za desítky miliard korun. V roce 2020 ale společnost opustil a podnikal ve stejném oboru už na vlastní pěst.

Zadržení podezřelých z vraždyVideo: Policie ČR

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Místo, kde stálo auto s ohořelým tělem

Podle kriminalistů se obvinění předem domluvili a 51letého muže vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a zranili tak, že na místě zemřel. „Tělo poté naložili do osobního automobilu, ten zavezli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili. Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném,“ vysvětlila v pátek policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Vražda starosty, kterého našli ve shořelém autě na Tachovsku, zřejmě objasněna. Policie zatkla podezřelé

Krimi

Auto s mrtvolou objevil náhodný svědek na lesní cestě mezi Milíkovem, Benešovicemi a Vrbicí u Stříbra 4. října odpoledne. Vyšetřovatelé zjistili, že podnikatel a starosta odjel pracovně předchozí den do Prahy. Pak už se domů nevrátil, ani o sobě nedal vědět. Na případu pracovali plzeňští kriminalisté spolu s pražskými kolegy. Tuto středu zásahovky zadržely podezřelé v Praze a Kralupech na Vltavou.

Za vším zřejmě exmanželka

Důvěryhodný zdroj Novinkám uvedl, že za vraždou zřejmě stojí bývalá žena oběti. Podle jednoho z kamarádů zavražděného byla jeho exmanželka problémová. „Nikdy nepracovala a začala mít potíže i s drogami. Možná jí došly peníze, netuším. Vím ale, že to s ní neměl lehké,“ popsal kamarád.

Bratr 51letého podnikatele a starosty řekl, že exmanželka žila v Praze. S činem si ji vůbec nespojoval. „Už spolu několik let nežili. Bydlela v Praze. Mají společného syna. Nevím o tom, že by s ní měl nějaký vážný konflikt nebo že by mu například vyhrožovala. Normálně byli v kontaktu. Jsem z toho upřímně v šoku,“ přiznal bratr zavražděného muže.

Ústecká policie zadržela muže podezřelého z vraždy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám