Hlavní obsah

Vražda starosty, kterého našli ve shořelém autě na Tachovsku, zřejmě objasněna. Policie zatkla podezřelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešovice
Aktualizováno

Policisté podle zjištění Novinek zadrželi ve středu tři osoby, které podezřívají z vraždy 51letého podnikatele a starosty obce na Plzeňsku. Jeho tělo našli 4. října ve shořelém automobilu na lesní cestě u Benešovic na Tachovsku. Pitva následně potvrdila, že zemřel násilnou smrtí.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Místo nálezu ohořelého vozidla u Benešovic na Tachovsku

Článek

„V souvislosti s prověřováním tohoto případu se policistům podařilo zadržet tři podezřelé osoby. V současné době probíhají procesní úkony a případem se i nadále zabývají krajští kriminalisté,“ informovala policie na sociální síti X. Odpoledne doplnila, že ženu a dva muže obvinili z vraždy formou spolupachatelství. Policisté podali také návrh na vzetí obviněných do vazby.

Vozidlo bylo odstavené asi 30 kilometrů od místa bydliště zavražděného. Šlo o velmi movitého člověka, což ukazuje i přepychový dům, ve kterém bydlel. V minulosti působil ve vysoké manažerské pozici nadnárodní stavební firmy, jež získala od státu zakázky za desítky miliard korun. V roce 2020 ale ze společnosti odešel a podnikal ve stejném oboru dál na vlastní pěst.

Podle zjištění Novinek stojí za vraždou zřejmě bývalá manželka oběti. Že je mezi obviněnými žena, potvrdil Novinkám důvěryhodný zdroj. „Už spolu několik let nežili. Bydlela v Praze. Mají spolu syna. Nevím o tom, že by s ní měl nějaký vážný konflikt nebo že by mu například vyhrožovala. Normálně spolu byli v kontaktu. Jsem z toho upřímně v šoku,“ reagoval na zprávu o objasnění případu bratr zavražděného muže.

Vražda jako z devadesátek. Mrtvý podnikatel z ohořelého auta byl zřejmě zastřelen

Krimi

Sám si v první chvíli myslel, že bratrova smrt souvisí s jeho podnikáním. „Dělám ve stejné branži. Když se to stalo, tak člověk v tu chvíli nevěděl, jestli není ohrožena i širší rodina, jestli se mám bát nebo ne. Napadne vás ledacos, když za tím stojí pošukové, co dělají tyhle věci,“ dodal bratr. S bratrovou exmanželkou si to vůbec nespojil. „Žila v Praze a jeho spálené auto našli necelých třicet kilometrů od baráku,“ dodal muž.

Podle jednoho z kamarádů zavražděného byla jeho exmanželka problémová. „Nikdy nepracovala a začala mít problémy i s drogami. Možná jí došly peníze, netuším. Vím ale, že to s ní neměl lehké,“ dodal kamarád.

Vozidlo s mrtvolou objevil náhodný svědek na lesní cestě mezi Milíkovem, Benešovicemi a Vrbicí u Stříbra po 14. hodině. Bylo kompletně shořelé a kolem něj ještě doutnala hrabanka.

Pro lidi z obce, kde muž starostoval, byly okolnosti jeho smrti šokující. „Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl nějaké trable nebo z něčeho strach,“ shodli se zaměstnanci obecního úřadu.

V ohořelém autě v lese na Tachovsku našli torzo lidského těla

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám