Hlavní obsah

Soud potvrdil 17 let vězení pro muže, který v Nuslích ubil tchyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za ubití jedenaosmdesátileté matky své přítelkyně v bytě v pražských Nuslích si Rosen Dimitrov Mitkov odpyká 17 let ve vězení. Trest za obzvlášť trýznivou vraždu mu ve středu potvrdil pražský vrchní soud. Bulhar, který se v Česku živil jako údržbář, byl potrestán také vyhoštěním z České republiky. Verdikt je pravomocný.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Článek

Šestatřicetiletý muž se k činu přiznal, byl prý opilý. Zdůraznil ale, že ženu neměl v úmyslu usmrtit. Prý ho k útoku sama vyprovokovala nadávkami a tím, že mu mávala holí před obličejem. Seniorka podle něj nepřála jeho vztahu se svou dcerou.

Vražda se stala loni v březnu krátce poté, co se s Mitkovem poněkolikáté rozešla družka. V rozrušení z toho, že se bude muset odstěhovat ze společného bytu, se muž opil a domů dorazil, když byla přítelkyně v práci. Potkal se tam s tchyní, která se přistěhovala teprve tři týdny předtím.

Ženě zlomil žebra a krční obratel

Ženu, která byla kvůli stáří a nemoci v podstatě imobilní, Mitkov nejprve udeřil do obličeje. Když upadla na zem, opakovaně ji mlátil a kopal do hlavy, krku a hrudníku. Způsobil jí mimo jiné zlomeniny žeber a krčního obratle. „Laicky lze říci, že ji doslova a do písmene ubil," konstatoval pražský městský soud, který mužovu kauzu projednával loni v listopadu.

Mitkov poté ženu zakryl dekou a zanechal ji bez pomoci. Sousedka seniorce přivolala záchranáře, zraněná ale zemřela cestou do nemocnice. Podle soudních znalců muž útočil v afektu, jeho jednání umocnil alkohol.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám