Hlavní obsah

Soud potrestal muže za koláčky s marihuanou, trenérky po nich skončily v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Jednadvacet tisíc korun jako trest musí zaplatit 46letý muž, který v srpnu přinesl na rozlučkový večírek na závěr sportovního soustředění v Tachově koláčky s marihuanou. Tři trenérky tehdy kvůli zdravotním potížím odvezla záchranka do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Sladké pečivo s příměsí marihuany. Ilustrační foto

Článek

Tachovský okresní soud případ posoudil jako drogový delikt a muže uznal vinným z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

O peněžitém trestu rozhodla soudkyně Petra Psohlavcová trestním příkazem, tedy bez hlavního líčení. „Částku bude obžalovaný splácet,“ upřesnila soudkyně.

Obžalovaný trest přijal a státní zástupce s ním také souhlasil, verdikt je tak  pravomocný.

Kuchař na Litoměřicku přimíchal ženám do jídla marihuanu, skončily v nemocnici

Krimi

Případ se týká večírku, který se tehdy protáhl dlouho do noci. Jeden ze zúčastněných v jeho průběhu přinesl koláčky s čokoládovou polevou a s příměsí marihuany. Tři přítomné ženy pohoštění okusily a skončily v nemocnici.

„O tom, že koláčky obsahují zmíněnou ingredienci, podle svého sdělení muž věděl, avšak své kolegy neinformoval,“ uvedla už dříve policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nejen jídlo a pití. V USA mají první restauraci, která láká i na kouření marihuany

Cestování

„Takto upravené pečivo snědly tři ženy ve věku 22, 42 a 44 let, u kterých došlo k následným zdravotním potížím,“ dodala mluvčí.

Intoxikované trenérky převezla záchranka do nemocnice, kde zůstaly hospitalizovány. Policisté po oznámení našli misku, ve které byly koláčky původně uskladněny. Ještě týž den muži sdělili obvinění. Kterého sportu se soustředění týkalo, policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám