Hlavní obsah

Sotva ho propustili, vykradl zlatnictví. Prstýnky si schoval do ponožky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dní po propuštění z věznice vykradl 29letý zloděj zlatnictví v České Lípě. Prstýnky si schoval doma do ponožky, další poztrácel po cestě. Soud ho po dopadení poslal do vazby.

Vloupání do zlatnictvíVideo: Policie ČR

 
Článek

Opilý muž vykopl dveře zlatnictví 20. září a sebral snubní prstýnky z výkladní skříně. Měl naspěch, protože začal houkat alarm. Podle kriminalistů vzal 150 kusů stříbrných prstýnků v hodnotě 89 tisíc korun.

Zloděj si na útěku schoval prstýnky do trika, které si k tomu účelu musel svléknout. To zaujalo svědky, kteří zavolali policii s tím, že někdo asi vykradl auto. Policisté po příjezdu zjistili, že to nebylo auto, ale zlatnictví, a začali pátrat po pachateli. Našli ho nad ránem doma v Novém Boru.

Foto: Policie ČR

Nalezené prstýnky

Foto: Policie ČR

Nalezené prstýnky

„K činu se přiznal a větší část lupu nám vydal. Prstýnky si doma schoval do ponožky, aby svůj čin utajil před dalšími členy domácnosti. Dobrovolně nám vydal 101 prstenů, dalších 5, které ztratil na útěku z místa činu, jsme našli na českolipském náměstí a v jeho blízkém okolí,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Zbylé prstýnky se mohou nacházet někde na trase Česká Lípa – Nový Bor, kde je opilý zloděj mohl poztrácet.

Policie následně zjistila, že muž byl 15. září propuštěn z vězení, kde si odpykával tříměsíční trest za majetkovou trestnou činnost. Byl obviněn z krádeže a soud ho poslal do vazby.

Zloděj utíkal v Liberci s prsteny, policisté na něj narazili před zlatnictvím, když šli z práce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám