Hlavní obsah

Skutečný policista odhalil ty falešné. Všiml si jich, když se oslovovali hodnostmi

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Kuriózním případem se v posledních dnech zabývali jablonečtí kriminalisté. Těm se totiž podařilo odhalit skupinu mladíků, kteří si v Jablonci začali hrát na policii a v rolích strážců zákona nepříjemně vystupovali vůči dalším lidem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„V nočních hodinách vyjížděli do ulic a náhodně zastavovali u procházejících či postávajících osob, kterým se představovali jako policisté. Vždy si vymysleli nějakou legendu a kárali je za údajné protiprávní jednání, kterého se v jejich očích měli dopouštět,“ popsala v úterý mluvčí skutečné policie Adéla Fialová.

Podle ní se snažili působit velmi věrohodně, dokonce používali modré světlo, které měli umístěné ve svém autě. K odhalení mladíků přivedla kriminalisty náhoda. Skupiny si všiml skutečný policista, když si v civilu kupoval občerstvení na čerpací stanici.

Vypadni do hajzlu, nou ingliš. Trapnost strážníků na pražské magistrále neznala mezí

Krimi

„Zpozorněl, když slyšel, jak se mladíci titulují služebními hodnostmi. Skupinka byla hodně hlučná, ale žádného protiprávního jednání se v tu chvíli mladíci nedopouštěli. Skutečný policista si ale zapamatoval část registrační značky jejich auta a to se mu vyplatilo,“ upřesnila Adéla Fialová.

Když se v práci dozvěděl o množících se případech falešných policistů, začal jednat. A mladíky ve věku 23 a 24 let se brzy podařilo odhalit. Vyšetřovatel je už obvinil z přečinu přisvojení pravomoci úřadu ve formě spolupachatelství. Za to jim hrozí v případě pravomocného odsouzení vězení až na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám