Hlavní obsah

Skupina cizinců okrádá hosty luxusních hotelů po celé Evropě

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští kriminalisté intenzivně pátrají po čtveřici Hispánců, kteří se zaměřují na luxusní hotely a okrádají tam hotelové hosty. Policisté jim zatím přisuzují 16 krádeží se způsobenou škodou 1,5 miliónů korun. Po skupině, které okrádá hosty i jinde v Evropě, pátrá také Interpol.

Foto: Policie ČR

Skupina cizinců okrádá hosty v luxusních hotelech.

Článek

V hlavním městě se skupina pachatelů zdrží většinou týden a poté odjíždí. Dva muži a dvě ženy hispánského původu se vydávají za hotelové hosty a kradou vše, co jim přijde pod ruku.

„Pachatelé se v prostorách hotelu chovají jako klienti, a to i přestože zde nejsou ubytovaní. Pod různými legendami se dostávají do recepcí a jídelen, kde hostům kradou věci,“ uvedla pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle ní se zloději dopustili minimálně 16 krádeží na území Prahy s celkovou škodou 1,5 miliónů korun. Z místa krádeží odjíždějí vozidlem Audi 80 černé barvy, využívají také vůz Alfa Romeo 146 světle zelené barvy s mezinárodní poznávací značkou Itálie.

Foto: Policie ČR

Skupina cizinců okrádá hosty v luxusních hotelech.

Skupina se dopouští stejné kriminální činnosti v celé Evropě, proto policisté spolupracují s Interpolem. „Při kontrolách se mohou prokazovat španělskými a italskými cestovními doklady, nebo doklady ze zemí Jižní Ameriky,“ dodala mluvčí.

Muži jsou ve věku asi 60 a 35 let, oba jsou přibližně 170 cm vysocí, mají střední postavu. Ženy jsou ve věku 30 až 45 let, jsou asi 165 cm vysoké a mají silnější postavu. Všichni mají snědší pleť a černé vlasy. Na sobě nosí velmi drahé luxusní oblečení a ženy mají hlavu zahalenou šátkem.

Občané, kteří budou mít jakékoliv informace k uvedeným osobám, mohou telefonovat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám