Hlavní obsah

Škrlovou vyslýchali vyšetřovatelé skoro osm hodin

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Policejní vyšetřovatelé vyslýchali v pondělí Barboru Škrlovou alias Aničku alias Adama. Kriminalisté přijeli do Vazební věznice Brno krátce po deváté hodině a výslech trval i s přestávkami dlouhých sedm a půl hodiny. Škrlová podle slov jejího advokáta Richarda Nováka s policisty spolupracovala.

Foto: Petr Kozelka., Právo

Barboru Škrlovou vedla početná eskorta.

Článek

„Mohu vskutku potvrdit, že byl proveden výslech mé klientky, vypovídala, prokazovala svou nevinu hlavně v novém obvinění z týrání,“ řekl Právu po skončení výslechu Novák.

Že Škrlová skutečně vypovídala, potvrdil i dobře informovaný zdroj. „Mluvila velice věcně, systematicky a při komunikaci měla vše dobře chronologicky časově zařazeno,“ řekl Právu zdroj.

Ondru měla prý topit

Výslechu třiatřicetileté Škrlové, která nově čelí i obvinění z týrání sedmiletého Ondry, kterého měla údajně topit, byla přítomna i státní zástupkyně, která kauzu dozoruje. „Zazněla tam celá řada zajímavých věcí, závažných skutečností. Podle mého názoru byla spolupráce Barbory s vyšetřovateli velmi dobrá, vypovídala hlavně sama, spontánně a poměrně dlouze,“ dodal Novák.

Policisté budou nyní několik dní zpracovávat výsledky dlouhého výslechu. Pokud Škrlová uvedla vyšetřovatelům nové skutečnosti v kuřimské kauze, je možné, že v případu přibudou i noví obvinění.

Mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma ale toto odmítl komentovat. Škrlová už v pátek vypovídala před soudcem Městského soudu v Brně Tomášem Kurfiřtem ohledně znaleckého zkoumání její osoby.

Podle ověřených informací bude se znalkyněmi z oboru psychiatrie a psychologie spolupracovat, první schůzky se už v minulém týdnu dokonce uskutečnily. Kromě obvinění z týrání je Škrlová obviněna i z poškozování cizích práv, kterého se měla dopustit tím, že se v Klokánku vydávala za třináctiletou Aničku.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie v Klokánku vyslýchala týraného Ondru

Policejní vyšetřovatelé kuřimské kauzy vyslechli ve středu odpoledne osmiletého Ondřeje. Ten byl spolu se svým bratrem Jakubem zřejmě obětí brutálního týrání...

Barbora Škrlová bude spolupracovat se znalci

Zkoumání duševního stavu třiatřicetileté Barbory Škrlové, stíhané pro klamání personálu brněnského Klokánku a také kvůli týrání sedmiletého Ondřeje Coufala...

Výběr článků

Načítám