Hlavní obsah

Školáci na vycházce z ústavu zkopali v Ostravě chlapce

Právo, hon
Ostrava

Loupež, které se dopustili žáci prvního stupně základní školy na vycházce z ústavu, prověřuje ostravská policie. Oběťmi se přitom stali vrstevníci podezřelých. Policie vzhledem k věku aktérů případ odloží.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost, o které policisté informovali v pátek, se seběhla již na začátku dubna. „Devítiletý chlapec si hrál u domu. K dítěti přistoupili dva podezřelí, po prvotní komunikaci následoval požadavek k vydání hodinek poškozeného,” popsala mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Když chlapec nereagoval, agresoři ho zkopali na zemi a jeden z nich mu podle policie hodinky sebral. „Oba z místa utekli. Způsobená škoda na majetku dle prvotních informací přesáhla částku 500 korun,“ upřesnila Pokorná.

Kriminalisté se pomocí kamerových záznamů dopátrali dvojice podezřelých žáků ve věku 9 a 10 let a zajistili také hodinky. „Dále bylo zjištěno, že chlapci byli rozhodnutím soudu umístěni do ústavu, nicméně skutek byl spáchán v době, kdy se nevrátili z vycházky. Děti byly předány zpět do ústavu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám