Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec ubodal bratrance a sekáčkem zranil otce

Právo, Novinky, Aleš Honus
OSTRAVA

Šestnáctiletý chlapec vietnamské národnosti podle policie v Ostravě brutálně ubodal svého bratrance a sekáčkem na maso pak těžce zranil otce. Událost se stala už před týdnem, policie však informace o tragédii v rodině cizinců uvolnila teprve ve čtvrtek.

Foto: Dana Ehlová

Dobrušská pouť začíná.

Článek

Severomoravští kriminalisté podrobnosti o zločinu nadále úzkostlivě tají, a to vzhledem k věku dospívajícího chlapce, který skončil ve vazbě.

"Obviněn byl z trestného činu vraždy a pokusu o těžké ublížení na zdraví," uvedl kriminalista Luboš Valerián. Neštěsí se odehrálo v jednom z rodinných domků v Ostravě-Mariánských Horách.

"V noci na sobotu 20. listopadu opakovaně zaútočil na mladého muže kuchyňským nožem. Napadený útok nepřežil. O chvíli později svému otci sekáčkem způsobil mnohočetná zranění krku. Z místa činu pak utekl a bylo po něm vyhlášeno pátrání," dodal Valerián.

Mladíka zadrželi v noci

Kriminalisté o minulém víkendu nasadili do terénu maximum sil a dokonce provedli opatření na hranicích. "Mladík byl zadržen v nočních hodinách na přelomu soboty a neděle," dodal Valerián.

Vietnamská komunita v Ostravě je z tragédie v šoku. "Vůbec netušíme, co se mezi nimi vlastně stalo. Podobnou událost tady nepamatuji," řekl Právu obchodník Phan Van Dao, který je považován za hlavu ostravské vietnamské komunity.

Podle něj jde o slušnou rodinu a nikdo netuší, jaký konflikt mezi aktéry krvavé události vznikl. "Sestra zabitého studuje v Praze na vysoké škole, pobodaný otec je obchodníkem s obuví," řekl Van Dao. Více informací odmítl s ohledem na soukromí rodiny sdělit. "Všichni teď držíme smutek, je to pro nás velká rána," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám