Hlavní obsah

Šestašedesátiletý sprejer maloval Z na billboardy ve Zlíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprejera důchodového věku dopadl ve svém vlastním volnu kriminalista zlínské policie. Postarší muž sprejoval na billboardy „Z“, tedy symbol, jímž označují svá vozidla ruští okupanti na Ukrajině.

Foto: Policie ČR

Posprejované billboardy

Článek

„V sobotu odpoledne uviděl sprejera, který vytvářel červeným sprejem vyobrazení písmene ‚Z‘ na předvolební billboardy u nákupního střediska na okraji Zlína, kam se chystal na nákupy s rodinou. Šestašedesátiletého sprejera doběhl a přivolal hlídku policistů, která ho zadržela,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Postarší výtržník podle kriminalisty postával u hlavní silnice a ve chvíli, kdy kolem něj projížděl, sprejoval nechvalně proslulé písmeno na jeden z velkoformátových plakátů.

Dobříš vypsala odměnu za dopadení sprejera

Domácí

Jakmile to kriminalistovi situace v silničním provozu dovolila, zastavil podle Kozumplíkové vozidlo „a běžel zpět asi pět set metrů, aby muži zabránil v ničení majetku“.

„Zdálky uviděl, že muž od billboardů odchází a sprej schovává za kamennou zídku u cesty,“ uvedla mluvčí s tím, že se sprejerovi muž představil jako policista a vyzval jej, aby se zastavil. Mezitím zavolal na linku tísňového volání policie pro posily.

Starší výtržník se však zastavit odmítl a policistovi řekl, že jde pouze na nákup do blízkého nákupního střediska. Policista mu vysvětlil, že viděl, jak sprejem ničil billboardy i jak sprej schoval za zídku. „Muž si ale stále trval na svém, svou vinu odmítal a pokračoval v chůzi. Nakonec však na výzvu kriminalisty zastavil a počkal s ním do příjezdu kolegů,“ podotkla Kozumplíková.

Šestašedesátiletý sprejer poškodil celkem šest billboardů písmeny o velikosti přibližně 90 × 90 centimetrů. Motiv jeho činu není jasný, poškozeny byly billboardy propagující strany napříč politickým spektrem.

Dosud netrestanému muži ze Zlína nyní za poškození cizí věci hrozí až roční vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám