Hlavní obsah

Dobříš vypsala odměnu za dopadení sprejera

Dobříš na Příbramsku nabízí odměnu 10 000 korun za pomoc při dopadení sprejera. Rozhodla o tom rada města. V posledních týdnech se hlavně v centru Dobříše, ale i v okrajových částech začaly ve větší míře objevovat posprejované zdi budov ve vlastnictví města i soukromníků. Vznikla tak škoda za stovky tisíc korun. Finanční odměnu radnice vyplatí tomu, kdo poskytne informace vedoucí k dopadení pachatele, informovala Denisa Havlíčková z městského úřadu.

Foto: mestodobris.cz

Dobříš vypsala odměnu na dopadení sprejera.

Článek

Neznámý vandal poškodil budovy v centru města na Mírovém náměstí včetně nové mobilní pobočky České spořitelny. V dalších částech města poničil například budovu v ulici Boženy Němcové, památníky obětí druhé světové války nebo novou fasádu základní školy.

Informace o pachateli přijme policie telefonním čísle 974 879 720 nebo na lince 158. „Věřím, že podoba města není obyvatelům lhostejná a i oni přispějí k dopadení pachatele,“ uvedl starosta Pavel Svoboda (Pro Dobříš).

Jeřábník odhalil v Praze sprejery: Jedenáctiletého hocha a jeho babičku

Krimi

Podobná praxe funguje v Berouně, kde radnice od roku 2016 nabízí 15 000 Kč za informace vedoucí k vypátrání vandalů. Odměnu již několikrát vyplatila.

Město prostředky uvolňuje až v okamžiku, kdy policie sprejera obviní. Chce tak předcházet tomu, aby na sebe lidé bezdůvodně žalovali. Vedení města už dříve odmítlo názor, že vypsáním odměny podporuje mezi lidmi udavačství. Inspirovalo se v Kadani na Chomutovsku, kde zavedli podobnou odměnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám