Hlavní obsah

Seniorka skončila zraněná a okradená po útoku lupiče v podchodu v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až desetileté vězení hrozí 39letému muži z Opavska, kterého kriminalisté obvinili z loupežného přepadení seniorky (71) v Ostravě. Ženu podle policie zranil, sebral jí kabelku a utekl. Podezřelého se podařilo dopadnout díky kamerovým záznamům. Prověřování ukázalo, že se jedná o recidivistu. Soud muže poslal do vazby.

Policie obvinila muže z přepadení seniorkyVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Podezřelý podle policie napadl seniorku 20. dubna v podchodu pro chodce mezi tramvajovými zastávkami u Frýdlantských mostů v centru Ostravy.

Obviněný si svou oběť podle vyšetřovatelů nejdřív vyhlédl a sledoval ji. „V nečekaném okamžiku ji měl fyzicky napadnout, poté jí vzít kabelku a z místa utéct. Ze svého lupu se asi moc neradoval. Seniorka byla obezřetná a v kabelce měla hotovost 300 korun a osobní doklady. Ženě svým jednáním způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření,” uvedla mluvčí.

Ozbrojený muž se domáhal vstupu na čerpací stanici v Plzni

Krimi

Policie muže vypátrala díky záznamům bezpečnostních kamer, na kterých byl vidět útěk podezřelého z místa činu. Samotné přepadení ale kamery nezachytily. Přispěla rovněž místní znalost policistů, protože se jedná o recidivistu, který se podobného jednání dopustil už v minulosti.

Statečná prodavačka vyhnala pěstmi ozbrojené lupiče z obchodu v Brně

Krimi

Vyšetřovatelé podezřelého obvinili z loupeže a soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až desetileté vězení.

Foto: Policie ČR

Podchod u Frýdlantských mostů v Ostravě, kde podle policie muž přepadl seniorku.

Policie na lidi apeluje, aby byli obezřetní. „V případě, že to není nutné, nenoste u sebe větší obnos peněz. Jestliže máte u sebe platební kartu, nemějte u ní napsaný PIN kód," uvedla Michalíková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám