Hlavní obsah

Važte slova, varuje policie kvůli další poplašné zprávě o karanténě celých obcí

Novinky, kub

Policisté řeší další případ, kdy uživatel internetové sociální sítě rozhlašoval, že v rámci opatření kvůli pandemii koronaviru půjdou do karantény celé obce, ačkoliv to nebyla pravda. Tentokrát šlo o Náchodsko, dříve policie obvinila v podobném případu ženu z Litvínova. Policisté varují, aby si nyní lidé dávali obzvlášť velký pozor nato, co ve veřejném prostoru píšou a sdílejí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dosud neznámý člověk informoval, že by mohlo dojít k uzavření obcí na Náchodsku z důvodu karanténních opatření,” sdělila ve středu mluvčí policie Eva Prachařová.

Litvínov jde do karantény, rozhlašovala žena. Hrozí jí osm let

Koronavirus

„Policisté zachycený podnět ze sociálních sítí nyní prověřují a s ohledem na způsob provedení budou i vyhodnocovat, zda se jedná o šíření poplašné zprávy,“ upřesnila mluvčí.

Od minulého týdne vyšetřují podobný případ policisté v Litvínově, kde obvinili 38letou ženu z šíření poplašné zprávy v souvislosti s koronavirem. Podezřelá podle kriminalistů šířila nepravdivou zprávu, že Litvínov bude v karanténě.

Bacha, roznáší koronavirus, tvrdila na Facebooku žena o sokyni. Hrozí jí vězení

Krimi

Veřejnost je podle policie v době nouzového stavu mimořádně citlivá na informace týkající se opatření kolem pandemie koronaviru, uživatelé by proto měli dávat velký pozor na to, jaké informace šíří a mezi kým.

„Opět musíme upozornit, že v nouzovém stavu země platí při protiprávním jednání přísnější tresty. Jedná se například o krádeže, podvody, ale i šíření poplašné zprávy a další,“ dodala Prachařová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám