Hlavní obsah

Seniora museli vézt k sanitce na saních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý dopravní prostředek, obyčejné saně, museli využít v sobotu zdravotničtí záchranáři, kteří byli přivoláni k muži (84) do třinecké části Guty na Frýdeckomístecku. Seniora, jenž měl potíže s dechem, na nich transportovali několik set metrů zasněženým terénem k sanitce.

Foto: ZZS MSK

K sanitce museli záchranáři přepravit pacienta na saních

Článek

„Zimní počasí někdy práci záchranářů komplikuje a občas vyžaduje také ne zcela standardní řešení při ošetřování či transportu pacienta,“ sdělil Novinkám mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Posádka rychlé zdravotnické pomoci nemohla podle něj z důvodu zasněženého terénu dojet až k domu, který je na odlehlém místě. K nemocnému tak poslední úsek cesty absolvovala pěšky. „Čtyřiaosmdesátiletý muž trpěl zhoršujícími se dechovými obtížemi a po prvotním ošetření byl nutný jeho transport do nemocnice,“ uvedl Humpl.

Pro dopravu k sanitnímu vozidlu využili podle něj záchranáři netradičního prostředku, který byl na místě k dispozici – saní.

„Na nich absolvoval naštěstí spolupracující pacient bez větších obtíží prvních zhruba čtyři sta metrů úzkým chodníčkem a následně zasněženou cestou. Poté již byl uložen do vyhřátého sanitního vozidla a záchranáři jej předali do další léčby v třinecké nemocnici,“ popsal mluvčí záchranářů.

Na Šumavě utrhl lyžař lavinu, sebrala mu lyže

Krimi
Foto: ZZS MSK

Transport seniora na saních

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám