Hlavní obsah

Senior vezl autobusem policistům do Prostějova tašku plnou cvičných granátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Osmdesátiletý senior, který minulý pátek ráno přinesl na policejní služebnu v Prostějově igelitovou tašku plnou funkčních granátů, přijel do města autobusem. Policistům sdělil, že cvičné granáty odcizil před více než půlstoletím, když byl na vojně. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Senior přijel na služebnu veřejnou hromadnou dopravou, konkrétně autobusem, a k tomu, jak k munici přišel, uvedl, že ji odcizil před 57 lety na vojně,“ uvedla mluvčí s tím, že je krádež již promlčena, takže za ni seniorovi nehrozí žádný postih.

S igelitkou, v níž byla munice, dorazil muž na policejní služebnu v prostějovské ulici Újezd. Granáty prý měl desítky let v rodinném domě, který se nachází v teritoriu obvodního policejního oddělení Němčice nad Hanou.

Nyní na ně při úklidu narazil a rozhodl se je odevzdat na policii k bezpečné likvidaci. Vyvolal tak policejní manévry.

Foto: Policie ČR, Novinky

Taška, kterou senior policistům vezl, obsahovala hlavně cvičné granáty.

Podle policejního pyrotechnika byla v tašce funkční výbušnina, konkrétně 22 cvičných granátů, jeden ruční granát a jeden třecí zapalovač do ručního granátu. Munici si převzal k odborné likvidaci.

Němčice nad Hanou jsou od Prostějova vzdálené zhruba dvacet kilometrů. To, že senior cestoval s municí autobusem, nemá podle Zajícové zatím žádný vliv na právní kvalifikaci.

Policisté případ momentálně vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování.

Už dříve přitom mluvčí nevyloučila, že by právní kvalifikace mohla být dodatečně rozšířena o trestný čin obecného ohrožení. „Čekáme na výsledky znaleckého posudku pyrotechniků,“ doplnila Zajícová.

Senior přinesl na policejní služebnu v Prostějově tašku granátů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám