Hlavní obsah

Senior sháněl vymahače dluhů, přišel o další peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Vymahače dluhů hledal na sociální síti pětaosmdesátiletý senior z Přerova. Ten, kterého tam našel, mu slíbil, že mu pomůže získat jeho peníze zpět. Nepomohl. Místo toho jej okradl o desítky tisíc korun. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní koncem dubna zareagoval na službu nabízenou na sociální síti. „Inzerent se zaručoval, že pomáhá vymáhat peníze od dlužníků s osmdesátiprocentní úspěšností,“ uvedla mluvčí.

Po kliknutí na nabídku vyplnil senior veškeré údaje, které po něm byly vyžadovány. Obratem mu přišla na email zpráva, že mu peníze pomůžou získat zpátky. Mělo to však háček v podobě požadavku, aby si nainstaloval do svého notebooku aplikaci pro vzdálený přístup a pak se přihlásil do internetového bankovnictví.

Senior poslechl. „Po přihlášení mu přibližně na hodinu zčernala obrazovka a nemohl nijak kontrolovat svůj účet a provádět jakékoli transakce. Po pozdějším přihlášení zjistil, že mu bylo bez jeho svolení z účtu odčerpáno necelých 36 tisíc korun,“ doplnila Zajícová.

Jakou částku chtěl senior vymoci, policie neuvedla. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

„OSN potřebuje vaše peníze.“ Žena z Olomoucka uvěřila falešnému vojákovi

Bezpečnost

Výběr článků

Načítám