Hlavní obsah

Senior se ztratil v lese poničeném tornádem. Záchranu komplikovaly polámané stromy

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Osmasedmdesátiletý muž se ve středu ztratil v lese poničeném tornádem na Hodonínsku. Zachoval chladnou hlavu a mobilem si zavolal na pomoc policejní vrtulník, který ho během chvíle našel pomocí termovize.

Policejní vrtulník pomohl vypátrat ztraceného senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž krátce po poledni oznámil na policejní tísňovou linku, že se ztratil v lese na turistické značce mezi Rohatcem a Ratíškovicemi.

Bloudí, je vysílený a nedokáže už dále jít. Navíc prý ztrácí i signál z mobilního telefonu,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Muž na Hodonínsku chtěl umravnit bujarou společnost. Dostal lahví do hlavy

Krimi

Vzápětí vyrazili do akce policisté, po krátkém vyhledávání v terénu a snaze o telefonickou navigaci seniora usoudili, že za daných podmínek bude nejlepší a efektivní pátrání pomocí vrtulníku vybaveného termovizí.

Lokalita plná přelámaných a vyvrácených stromů nebyla vhodným prostředím pro pozemní pátrací akci, pohyb v terénu nebyl jednoduchý. Přivolaný vrtulník však za krátký čas hledaného objevil.

V domě nebydlí trvale, na pomoc státu po tornádu nedosáhne

Domácí

Akce tím ale neskončila. „Velitel rozhodl, že zraněného seniora bude nejlepší přepravit do nemocnice k ošetření pomocí vrtulníku,“ řekl Malášek.

„Tuto část záchranné akce z paluby policejního vrtulníku zvládlo družstvo brněnských hasičů. Turista se tak rychle dostal do péče lékařů v hodonínské nemocnici,“ uzavřel úspěšné finále akce mluvčí.

Uznání si ale zaslouží i senior, který neodešel na vycházku bez mobilního telefonu a zvládl si přivolat pomoc.

Foto: Policie ČR

Policejní vrtulník pomohl vypátrat ztraceného seniora.

Reklama

Výběr článků

Načítám