Hlavní obsah

Senior na elektrokole ve vysoké rychlosti nezvládl řízení. Skončil v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrokola dávají svým uživatelům větší možnosti v podobě delšího dojezdu s menší námahou, na druhou stranu však při jejich jízdě rostou i některá rizika. Jedním z nich je i vyšší rychlost. Přesně na to doplatil dvaasedmdesátiletý cyklista, který svůj stroj nezvládl při jízdě v Třebíči a po nehodě skončil v nemocnici.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Ilustrační snímek

Článek

K nehodě došlo na křižovatce ulic Kpt. Jaroše a Míčova. „Dvaasedmdesátiletý cyklista jedoucí na elektrokole zřejmě vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení a na komunikaci havaroval,“ popsala policejní mluvčí Michala Lébrová.

„Při nehodě došlo ke zranění cyklisty, který byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do třebíčské nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté u cyklisty přítomnost alkoholu vyloučili,“ dodala mluvčí s tím, že celou nehodu vyšetřují policisté z třebíčského dopravního inspektorátu.

Za posledních několik dnů jde o druhou vážnou událost na Vysočině, v níž hraje hlavní roli elektrokolo. Jak Novinky v sobotu popsaly, policisté z Havlíčkova Brodu pátrají po starší ženě, která na elektrokole srazila a zranila přecházející školačku. Cyklistka z místa nehody bezohledně ujela.

Starší žena na elektrokole v Havlíčkově Brodě srazila přecházející školačku a bezohledně ujela

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám