Hlavní obsah

Šel po nehodě s trojúhelníkem, smetlo a zabilo ho auto

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Rychlostní silnice R10 ve směru od Turnova na Liberec byla ve čtvrtek uzavřena kvůli smrtelnému zranění řidiče, který šel po havárii umístit za vozidlo výstražný trojúhelník a při tom ho smetlo vozidlo.

Foto: HZS Libereckého kraje

Muž na silnici chtěl umístit trojúhelník, srazila ho dodávka

Článek

Tragédie se stala zhruba jeden kilometr za odbočkou na Hodkovice po jedné hodině odpoledne. „Srazil jej řidič dalšího projíždějícího vozu. Na místo ihned vyjeli záchranáři, kteří se snažili muže resuscitovat. Bohužel, zraněním podlehl,“ uvedla mluvčí policie v Libereckém kraji Vlasta Suchánková.

Foto: HZS Libereckého kraje

Muž na silnici chtěl umístit trojúhelník, srazila ho dodávka

Na místo vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Silnice je ve směru na Liberec úplně uzavřena, řidiči jsou upozorněni dopravním značením.

Řidič dodávky, která muže srazila, byl ve velkém šoku. „Nebyl schopen říci, zda s ním v převrácené dodávce ještě někdo cestoval, a proto hasiči museli vůz pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí rozstříhat a přesvědčit se, že cestoval skutečně sám,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Muž na silnici chtěl umístit trojúhelník, srazila ho dodávka

Z místa nehody zdravotníci odvezli spolucestující z vozidla řidiče, který zahynul, a preventivně také řidiče dodávky. „Může u něj vzniknout posttraumatická stresová reakce,“ vysvětlil ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovík.

Jak k celé závažné nehodě došlo, je v šetření policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám