Hlavní obsah

Sekery, tyče a plynovka: Policie obvinila aktéry hromadné bitky v Kojetíně

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kojetín

Policejní komisař obvinil v úterý ze spáchání několika trestných činů šest aktérů hromadné bitky, k níž došlo letos v červnu na Masarykově náměstí v Kojetíně na Přerovsku. Dva z nich jsou mladiství.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o vývoji v případu informovala ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová. K hromadné bitce dvou skupin místních obyvatel došlo v Kojetíně 7. června v podvečer. Podle informací Práva se střetly po vzájemné slovní rozepři dvě skupiny Romů.

Policie hledá svědky hromadné bitky na Přerovsku, při které se střílelo

Krimi

Zraněni byli dva lidé. „Skupina pěti mužů nejprve za pomoci kovových tyčí, sekery a teleskopického obušku poškodila vozidlo Škoda Octavia. Rozbili mu okna, urazili zpětná zrcátka, promáčkli dveře a rozbili přední a zadní světla,“ uvedla už dříve Zajícová.

Útočníci pak podle ní napadli 30letého muže. Minimálně dvakrát jej udeřili kovovou tyčí do hlavy a zblízka na něj dvakrát vystřelili z plynové pistole. „Zraněn byl i další, o dva roky mladší muž. Agresivní skupina slovně urážela obyvatele jednoho z domů a vyhrožovala jim,“ poznamenala Zajícová.

V Kojetíně se popraly dvě skupiny lidí, střílelo se z pistole

Krimi

Všichni trestně stíhaní podle ní čelí obvinění z trestných činů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za které trestní zákoník stanoví maximální trest odnětí svobody až na tři léta.

Podle informací Práva jsou obvinění ve věku od 16 do 37 let. „V souvislosti s touto událostí je nadále vedeno vyšetřování, proto nebudeme k případu sdělovat další doplňující informace, a to až do skončení vyšetřování,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám