Hlavní obsah

Sedmnáctiletého motorkáře srazilo na Klatovsku auto. Letěl pro něj vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský kraj

Dvě vážné nehody se staly během pátečního dopoledne na Klatovsku a Plzeňsku. V obou případech šlo o střet osobního auta s motocyklem a u obou zasahoval vrtulník. V nemocnici skončili motorkáři, kteří utrpěli středně těžká zranění.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Jednašedesátiletý motorkář boural před Úněšovem.

Článek

K první události došlo krátce před osmou hodinou ranní na silnici druhé třídy. Sedmnáctiletý motocyklista směřoval od obce Ostřetice na Klatovy a proti němu jel řidič Volkswagenu Caddy. „Ten podle dosud zjištěných skutečností odbočoval doleva, nedal přednost motocyklu a došlo ke střetu,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Mária Svobodová z krajské záchranky doplnila, že mladý pacient utrpěl středně těžká zranění. „Byl při vědomí. Letecky jsme ho transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla.

Šedesátníci na motorkách na Vysočině spadli kvůli bahnu splavenému na silnici. Hrozí jim ještě pokuta

Krimi

Další nehoda: Muž předjížděl zprava

Vrtulník následně zasahoval na hlavním tahu z Plzně do Karlových Varů, kde havaroval 61letý motorkář na BMW. Nehoda se stala před Úněšovem na severním Plzeňsku.

„Jednašedesátiletý řidič na motocyklu BMW předjížděl zprava vozidlo značky Volkswagen. To v danou chvíli odbočovalo vpravo, a tak došlo ke střetu,“ nastínila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Jednašedesátiletý motorkář boural před Úněšovem.

Jednašedesátiletý pacient měl středně těžká zranění, ale byl při vědomí. „Vrtulník ho transportoval také na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělila Svobodová.

Brožová dodala, že 61letý muž se kvůli zdravotnímu stavu nemohl podrobit dechové zkoušce, a proto byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

V BMW ujížděl plzeňským strážníkům, převrátil ho na střechu. Ani nesměl řídit

Krimi

Výběr článků

Načítám