Hlavní obsah

Sedm mužů si přišlo vyřizovat účty. Zakryli kameru, která je předtím natočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned sedm mužů obvinila ostravská policie z loupeže a z porušování domovní svobody. Jak uvedla mluvčí policie Eva Michalíková, skupina se společně vloupala do jednoho z bytů, kde po jeho obyvateli požadovali peníze, které údajně jednomu z nich dlužil. Muž to ale popírá.

Lupiči zakryli kameru v domě.Video: Policie ČR

 
Článek

Skupina mužů nejprve vnikla do vnitřních prostor bytového domu, jeden z nich přitom zakryl kameru, která vchod hlídala, ovšem až poté, co je natočila. Muži následně vnikli do bytu, kde zaútočili na jeho obyvatele. Když odmítl vydat peníze, sebrali z bytu několik věcí, například brýle, šipky nebo technický průkaz od vozidla.

Policisté dorazili na místo rychle díky informacím z tísňové linky. Přestože muži zločin popírali, byli předvedeni na služebnu.

„Komisař všechny muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a trestného činu porušování domovní svobody. Tomu, který měl poškozenému dávat ultimáta ohledně peněz, bylo navíc trestní stíhání rozšířeno o zločin vydírání,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Všichni obvinění mají záznam v rejstříku trestů. Policie podala žádost o vzetí tří z obviněných do vazby, soud ale žádosti nevyhověl, takže jsou všichni vyšetřováni na svobodě.

Dvanáctiletá dívka, která se topila v Ostravě, v nemocnici zemřela

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám