Hlavní obsah

Muž vylezl v Brně na komín, po sedmi hodinách jej hasiči dostali dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Více jak sedm hodin trvalo přesvědčování a pak záchrana muže, který v sobotu vylezl na komín v Brně-Bohunicích. Od skoku do hlubiny z přibližně osmdesáti metrů se muže snažil odradit policejní vyjednavač z vysunutého hasičského žebříku. Drama nakonec skončilo dobře, policisté a hasiči muže dopravili bezpečně na zem, kde skončil v sanitce v rukou záchranářů.

Foto: ZZS JmK

Sebevrah na komíně

Článek

Na muže, který vyšplhal vysoko na komín upozornil nejprve brněnské strážníky telefonát na lince 156 přibližně ve 12.30 hodin. „Do areálu bohunické nemocnice spěchaly naše nejbližší autohlídky. Strážníci viděli, že muž nemá žádné lano ani horolezecký postroj, po chvíli navíc začal přelézat zábradlí ochozu,“ popisuje dramatickou situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Městská policie proto okamžitě vyrozuměla všechny složky IZS. Hlídky městské policie zabezpečovaly příjezdovou cestu a uzavřely z bezpečnostních důvodů prostor pod komínem. Na místě působily až do 18.15 hodin.

„Na místo se sjely všechny složky integrovaného záchranného systému a policejní vyjednavač se na vysunutém hasičském žebříku snažil komunikovat s pacientem. Po celou dobu byli na místě naši zdravotníci, připraveni postarat se o něj, ale případně i o kolegy z ostatních složek IZS, pokud by to bylo potřeba,“ pokračuje mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Ve večerních hodinách se speciální jednotce policistů společně s hasiči-lezci podařilo dopravit muže do bezpečí našeho sanitního vozu. Zkontrolovali jsme pacientův zdravotní stav, ošetřili jej a převezli k další péči do Fakultní nemocnice Brno,“ dodala mluvčí.

„Po celou dobu zásahu jsme měli v pohotovosti dvě nafukovací seskokové matrace a policii jsme asistovali s automobilovým žebříkem. Přes operační středisko jsme také zajistili vypnutí technologií umístěných na ochozu komína,“ dodal za hasiče Štěpán Komosný.

Potápěči našli v Orlíku po 10 dnech tělo sebevraha

Krimi

Sebevrah na Hodonínsku vyhnal kouřem lidi z domu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám