Hlavní obsah

Se zákazem řízení, na kradené motorce, pod vlivem. Muž z Havířova ujížděl policii

Právo, plk

Hned druhý případ motorkáře snažícího se ujet policejní kontrole během sedmi dnů zaznamenali policisté na Karvinsku. V prvním případě ujížděla v pondělí 24. července žena, ve druhém, ke kterému došlo v neděli, byl výtečníkem za řídítky motocyklu Suzuki bez „espézetky“ osmatřicetiletý muž z Havířova.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování motorkářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se ho snažili zastavit a zkontrolovat krátce po 15. hodině na Slovenské ulici. „Motocyklista však na výzvy k zastavení nereagoval a zvýšenou rychlostí se snažil hlídce uniknout. Vydal se přes Karvinou k ulici třída 17. listopadu směrem na Český Těšín, pokračoval ulicemi Těšínská a Karvinská,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Na motorkáře si však před křižovatkou ulic Karvinská a Chotěbuzská počíhala policejní hlídka z nedalekého Českého Těšína. Když se ho snažila zadržet, sjel motocyklista ze silnice na krajnici a poté do příkopu. Tím však jeho snaha uniknout neskončila.

Chytili ho na louce

„Dal se na útěk po přilehlé louce, kde byl však po pár metrech policisty zadržen,“ řekl mluvčí s tím, že záhy policisté zjistili i důvod, proč se chtěl muž vyhnout kontrole.

„Motocykl, na kterém ujížděl, byl v minulosti odcizen, řidič má navíc v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel a řídil pod vlivem návykových látek. Policisté u něj také našli sáček s návykovou látkou,“ nastínil a dodal, že policisté šetří případ jako maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Reklama

Výběr článků

Načítám