Hlavní obsah

Se samopalem přišel vykrást pražskou hernu, dopadli ho po dvou dnech

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva dny potřebovali pražští kriminalisté na to, aby dopadli muže, který se zbraní v ruce přepadl 24. listopadu letošního roku hernu v pražských Letňanech. Vyhrožoval při tom návštěvníkům a obsluze, že je zastřelí. Policisté o tom informovali v sobotu, kdy zveřejnili video z přepadení i ze zatčení podezřelého.

Policie dopadla lupiče, který přepadl pražskou hernuVideo: Policie ČR

 
Článek

Do letňanské herny vrazil 25letý muž v podvečer v sobotu 24. listopadu, na hlavě měl kapuci a tvář mu zakrývala černá maska ve tvaru lidské lebky. V ruce držel samopal UZI, který okamžitě natáhl a namířil jej na dámskou obsluhu herny. Ta mu „kasírtašku” s penězi nakonec vydala.

Muž se poté obrátil ke dvěma dalším návštěvníkům herny s pohrůžkou, že je zastřelí, pokud se pokusí dělat problémy. S penězi pak utekl pryč.

„Přestože byl muž maskovaný, tak se kriminalistům díky poznatku od 'péjáků' (pohotovostních jednotek - pozn. red.) podařilo lupiče ztotožnit a hned druhý den po přepadení si pro něj společně s policisty ze zásahové jednotky došli,” sdělil mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Z muže se vyklubal recidivista, jenž se k přepadení nakonec přiznal. Policisté u něj v bytě pak nalezli věci, které při loupeži použil, a rovněž tak jim ukázal i kanál, kam vyhodil ukradenou peněženku. Peníze v ní samozřejmě již nebyly, muž je zčásti propil a za část si koupil drogy.

„Kriminalisté s mužem zahájili stíhání pro trestný čin loupeže a podali podnět na jeho vzetí do vazby, což bylo akceptováno. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V minulosti byl již za loupeže odsouzen a ve vězení strávil pět let,” doplnil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám