Hlavní obsah

Salačová na záznamu výslechu poprvé zmínila Ratha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajský soud v Praze ve středu stále přehrává v kauze poslance Davida Ratha (dříve ČSSD) videozáznam z výslechu podnikatelky Ivany Salačové před policií. Poprvé zmínila osobu Davida Ratha.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jednatelka jedné ze stavebních firem Ivana Salačová přichází k soudu.

Článek

Údajně se dozvěděla, že Kateřina Pancová, s níž často komunikovala, se s ním dobře zná a několikrát prý exředitelka říkala, že "to probere s Davidem". Zaznělo to již dříve ve výpovědi Salačové před soudem, kdy o Rathovi s jistotou nemluvila jako o aktérovi korupce, pouze o jeho zapojení spekulovala.

Salačová se jako jediná z 11 obžalovaných přiznala ke korupci a manipulování s veřejnými zakázkami ve Středočeském kraji. Může dostat nižší trest, protože ji obžaloba vede jako spolupracující obviněnou. Její tři loňské výpovědi se lišily a Salačová tvrdí, že ta poslední, kterou dnes soud přehrává, je hlavní a konečná.

Na záznamu popisuje, jak se seznámila s dalšími aktéry kauzy, například s někdejší ředitelkou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou a jejím partnerem Petrem Kottem. Svou výpověď začala vysvětlováním okolností opravy zámku Buštěhrad.

Soudce Robert Pacovský přehrává několikahodinové záznamy z výslechů od pondělí. Jsou sice k mání v písemné podobě, podle soudce je ale důležité zaznamenat atmosféru a průběh výpovědí. Podle odhadu advokátů je třetí výslech zhruba pětihodinový, po jeho skončení bude Salačová odpovídat na další dotazy advokátů a soudu. Zatím není zřejmé, zda se to podaří stihnout ještě dnes.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám