Hlavní obsah

S vážným zraněním skončil cyklista na Frýdecko-Místecku, když při jízdě narazil do překážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

S vážným zraněním skončil v sobotu večer 23letý cyklista v obci Mosty u Jablunkova na Frýdecko-Místecku, když při jízdě narazil do překážky a spadl z kola. Na místě zasahovali zdravotnické posádky z okolí i ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Foto: HZS

Ilustrační snímek

Článek

Tísňové volání k události přijali operátoři před půl jedenáctou. Na pomoc vyjela zdravotnická posádka z nejbližšího stanoviště a vzlétl ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

„Třiadvacetiletý muž dle svědků narazil při jízdě na kole do překážky. Po pádu na zem zůstal ležet v bezvědomí. V okamžiku příjezdu posádek porucha vědomí částečně přetrvávala. Zasahující lékař u pacienta zjistil poranění hlavy, trupu a horní končetiny,” sdělil Novinkám mluvčí Záchranné zdravotnické služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Agresivní cyklista zlomil pejskaři v Praze čelist

Krimi

„Záchranáři mu zajistili žilní vstup, podali potřebné léky a infusní roztoky, ošetřili vnější poranění a uložili do podtlakové matrace,” dodal.

Posádka vrtulníku poté muže přepravila na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám