Hlavní obsah

Agresivní cyklista zlomil pejskaři v Praze čelist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po agresivním cyklistovi pátrá pražská policie. Podle jejího mluvčího Jana Daňka napadl počátkem července v Praze 10 muže, který venčil svého psa a cyklistu upozornil, že nemá co jezdit po chodníku. Cyklista na to reagoval tak, že mu dvěma ranami pěstí rozbil čelist.

Foto: Policie ČR

Identikit muže podezřelého z útoku na pejskaře

Článek

Incident se stal 6. července na Hornoměcholupské ulici u přechodu pro chodce.

Napadený tam poklidně venčil svého psa. „Cyklista, který jel po chodníku, nejprve začal s kolem najíždět na psa a požadoval, ať mu uhnou z cesty, na což mu pejskař opáčil, že se po chodníku na kole jezdit nemá,“ uvedl Daněk.

Cyklistu upozornění na vlastní přestupek rozzuřilo natolik, že z kola sesedl a pejskaři dal dvakrát pěstí do obličeje. „Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjel,“ doplnil mluvčí.

Cyklista smetl na cyklostezce u Prahy bruslařku, pak odjel. Policie hledá svědky

Krimi

Napadený muž musel v nemocnici podstoupit operaci, protože měl po útoku otevřenou zlomeninu čelisti.

Policie se obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po agresívním cyklistovi. Muž je snědé pleti, vysoký asi 185 centimetrů, mohutné postavy. Na sobě měl šedé tílko a tmavé kraťasy. Horské kolo, na kterém jel, bylo staršího data výroby, žlutooranžové žíhané barvy (pravděpodobně stříkané podomácku sprejem).

Muž je podezřelý z výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení může strávit až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám