Hlavní obsah

S příborovým nožem se vloupal do domu v Brně a ukradl kolo za 120 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Letité kriminální zkušenosti využil při vloupání do rodinného domu v Brně-Líšni dvaačtyřicetiletý muž. Do domu se totiž dostal za pomoci příborového nože a pak mu padlo do oka elektrokolo za 120 tisíc korun. Na bicyklu rovnou odjel, jenže zjevného nesouladu ve vizáži jezdce a kola si včera nad ránem všimla policejní hlídka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisty zaujal jezdec na novém a velmi drahém kole na brněnské ulici Rokytova.

„Hlídka se rozhodla zjistit, zda kolo nepochází z trestné činnosti. Muž u sebe neměl žádný doklad a pouze uvedl svoji totožnost. Z evidence policisté zjistili, že osoba sice existuje, ale fotografie neodpovídá vzhledu přítomného muže,“ popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Když muži zákona cyklistu vyzvali, aby s nimi odjel na služebnu, začal se cukat a hrozilo, že se pokusí o útěk.

„Policisté byli nuceni užít donucovací prostředky a muže spoutat. Z dalšího šetření vyšlo najevo, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí,“ uvedla mluvčí.

„Podezřelý následně při výslechu doznal, že se do domu vloupal za užití příborového nože. Kolo se mu zalíbilo, tak na něm odjel a chtěl si ho nechat,“ dodala mluvčí.

Za krádež a porušování domovní svobody nyní muži hrozí až pět let ve vězení.

Mladý muž z Olomouce si pozval na noc do bytu neznámou ženu. Ráno sčítal ztráty

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám