Hlavní obsah

S pěti promile ležela nehybně na nájezdu na rušnou silnici

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Neschopná pohybu a jakékoli komunikace ležela v úterý večer na nájezdu na rychlostní komunikaci u Zlína dvaatřicetiletá žena. Dechovou zkoušku na alkohol zvládla. Přístroj ale ukázal život ohrožující hodnotu 4,96 promile alkoholu. V protialkoholní stanici však neskončila, tam už bylo plno.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Žena skončila v policejní cele, teprve později ji odvezli do zlínské nemocnice.

Článek

„Otrokovičtí policisté zažili v úterý perný večer se silně podnapilou dvaatřicetiletou ženou ze Zlína, která ležela na silnici a ohrožovala tím nejen svůj život, ale i dopravu na velmi frekventované komunikaci. Záchranáři ji nakonec převezli do nemocnice,“ uvedla mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková.

Informaci o ženě na silnici dostali policisté v půl páté odpoledne. Zavolal jim osmašedesátiletý muž, který jel autem ze Zlína do Otrokovic.

„Zastavil a s překvapením zjistil, že ležící osoba je silně opilá žena neschopná pohybu ani dorozumívání. Přivolaní policisté při dechové zkoušce, které byla žena kupodivu schopná, zjistili neuvěřitelných 4,96 promile alkoholu v dechu,“ popsala mluvčí.

Ženu chtěli převézt na záchytnou stanici v Kroměříži, jenže tam ji odmítli přijmout, protože v tu dobu neměli volné místo. Policisté ji proto odvezli do cely a nakonec ji před osmou večer záchranka odvezla do nemocnice ve Zlíně.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu. Od čtyř promile výš existuje riziko smrtelné otravy. Odborné prameny upozorňují, že individuální snášenlivost alkoholu je velmi široká. Trénovaní jedinci jsou schopni i s hladinou blížící se třem promile působit v kontaktu s okolím zcela nenápadně a z opilosti je usvědčí až dechová zkouška či toxikologické vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám