Hlavní obsah

S internetovou známou si muž z Klatovska vyměnil intimní fotky, přišlo vydírání

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to seznámením přes internet a pokračovalo výměnou intimních fotek, pak ale následovaly výhrůžky a vydírání. Pachateli jsou podle policistů 20letá žena a 24letý muž z Českobudějovicka, obětí pak muž z Klatovska. Dvojice ho podle kriminalistů připravila o několik desítek tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž se s ženou seznámil loni v polovině ledna na internetu, kde vystupovala pod přezdívkou a tvrdila, že je v tíživé finanční situaci.

„Muž ženě zaslal následující den finanční hotovost a na její žádost zaslal svoje intimní fotografie a žena zaslala také fotografie, ale jiné ženy,“ sdělila v pondělí policejní mluvčí Dana Landmanová.

Dvacetiletá žena po dvou dnech začala nutit muže k tomu, aby jí poslal další peníze – pět tisíc – což ale odmítl. Na to mu začala vyhrožovat, že pokud peníze neobdrží, tak zašle jeho intimní fotografie jeho známým s tím, že jí ublížil, a že ho její kamarádi napadnou. Po zaslání peněz slibovala vše vymazat.

Vydával se za nezletilé dívky nabízející sex a pak vydíral. Dostal podmínku

Krimi

Muž z obavy, že žena výhrůžky uskuteční, zaslal na její účet nadvakrát celkem pět tisíc. Ani pak ale neměl klid.

„Po telefonickém hovoru na další aplikaci jej (žena) uvedla v omyl, když mu oznámila, že má dluhy a exekuci. Její tvrzení se nezakládalo na pravdě. Muž ženě zaslal částku 10 tisíc korun,“ vylíčila mluvčí.

Další problém nastal, když muž zjistil, že omylem poslal ženě i dalších deset tisíc. Požádal, ať mu je vrátí, což ale neučinila.

Kromě ženy policie v případu obvinila i 24letého mladíka. Stíhaný je za to, že požadoval po muži dalších 10 tisíc jakožto omluvu za údajnou urážku. Oběma obžalovaným hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám