Hlavní obsah

Rychlé policejní passaty už odhalily 9000 přestupků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté za čtyři měsíce od nasazení nových rychlých vozů Volkswagen Passat zjistili zhruba 9000 přestupků, které spáchali řidiči na dálnicích a rychlostních silnicích. Přes 6200 z nich se týkalo překročení povolené rychlosti. V rádiu Impuls to řekl šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf dopravní policie Leoš Tržil

Článek

"Výsledek se svým způsobem dostavil. Myslím si, že řada řidičů respektuje pravidla silničního provozu," uvedl Tržil. Podle něj se na pokutách vybralo už 10 miliónů korun a část vozů se jimi už zaplatila.

Uvedl také, že někteří řidiči se před rychlými auty snaží unikat. "Byli i takoví, kteří spoléhali na výkon svého vozu a nepředpokládali, že by je Passat mohl chytit, a byli velice překvapeni, když jsem jim potom sdělil, že naše vozidlo proti nim má zvýšený omezovač rychlosti, takže bohužel tam, kde oni už nemůžou, tak náš passat ještě může jet," řekl Impulsu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Volkswagen Passat dálniční policie

Vozy Volkswagen Passat R36 mají výkon 220 kilowattů, maximální rychlost 250 kilometrů za hodinu je omezena elektronicky. Šestiválcový motor má objem 3,6 litru. Auta jsou v civilním provedení a všechny policejní úpravy jsou skryté. Vozidla jsou mimo jiné vybavena také výstražným rozhlasovým zařízením, kamerovým systémem a radarem na měření rychlosti. Podle Tržila najelo za čtyři měsíce každé z aut zhruba 23 000 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám