Hlavní obsah

Rozvědka mi za milión dolarů slíbila pomoc, řekl prý policii Fajád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libanonec Alí Fajád tvrdí, že mu česká vojenská rozvědka slíbila za milión dolarů pomoc. Fajád to dvakrát vypověděl na policii. Uvedl to v pátek Radiožurnál s odkazem na zdroje z bezpečnostní komunity.

Foto: ČTK

Alí Fajád u soudu v Praze

Článek

S nabídkou pomoci za peníze za ním do vězení prý přišel advokát Jan Švarc. Měl mu slíbit, že tajná služba za tuto sumu zařídí, aby nebyl vydán do USA, což mu hrozilo.

„Při obou výsleších Fajád řekl, že po něm chtěl Švarc peníze. Prý mu sdělil, že milión dolarů chce za pomoc tajná služba, další milión má jít na kauci. I ten by pak ale podle domluvy v případě Fajádova propuštění získala tajná služba,“ popsal Radiožurnálu zdroj z bezpečnostních složek.

Fajád prý nabídku odmítl.

Policisté zkoumají, zda Fajád mluví pravdu. Podle zdrojů Radiožurnálu Libanonce ve vězení navštívil důstojník vojenského zpravodajství Radek H. A to poté, co mu prý Švarc sliboval, že ho někdo z rozvědky navštíví.

Šéf vojenského zpravodajství Jan Beroun označil Fajádovo tvrzení za absolutně nesmyslné. Víc se k tomu ale nevyjádřil.

Související téma:

Foto: ČTK

Libanonec Alí Fajád u Městského soudu v Praze

Švarc byl loni v létě spolu s dalšími čtyřmi Čechy v Libanonu unesen. Propuštěn byl v lednu podle všeho výměnou za to, že ČR nevydala Alího Fajáda a jeho kolegu do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám