Hlavní obsah

Rozsudek nad Andrejem Babišem není pravomocný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprošťující verdikt v kauze Čapí hnízdo není pravomocný. Státní zástupce Jaroslav Šaroch si ponechal lhůtu na případné odvolání. Andreje Babiše a Janu Nagyovou zprostil obžaloby v pondělí dopoledne soudce Jan Šott.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na snímku státní zástupce Jaroslav Šaroch

Článek

Státní zástupce požadoval pro obžalované nejvyšší možnou podmínku, tedy tři roky s pětiletým odkladem. Babiš podle jeho představ měl také zaplatit 10 milionů korun, Nagyová půl milionu.

Předseda senátu při vyhlašování rozsudku řekl, že skutek, který je Babišovi kladen za vinu, není trestným činem. Následně několik hodin četl shrnutí celého případu a rozsáhlé odůvodnění.

Rozsudku předcházelo několik dní trvající soudní líčení, ve kterém oba obžalováni uváděli, že jsou nevinní. Vyhlášení verdiktu se však neúčastnili.

Babiš podle obžaloby zajistil na přelomu let 2007 a 2008 vyvedení společnosti Farma Čapí hnízdo z Agrofertu, akcie získaly jeho partnerka a děti. Farma pak zažádala o dotaci pro malé a střední podniky, žádost podala právě Nagyová. Dotaci 50 milionů korun společnost získala. Později se farma vrátila pod Agrofert.

Je to na jeho svědomí. Soudce Babiše nešetřil kvůli tragickým rodinným vztahům

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám