Hlavní obsah

Rozdrtil a zohyzdil tvář ukrajinskému příteli své příbuzné. Byla to sebeobrana, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli pokusu o vraždu stanul ve středu před ostravským krajským soudem Vladimír Klempár z Ostravy, který loni v létě na ulici brutálně napadl svého známého – Ukrajince, který byl partnerem jeho příbuzné. Při razantním útoku mu rozdrtil a zdeformoval obličej.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Vladimír Klempár u soudu.

Článek

Klempár přitom popírá, že by muži taková zranění způsobil on, a tvrdí, že jednal v sebeobraně.

K incidentu došlo 19. července na chodníku v Ostravě-Vítkovicích. Klempár se zde v těžké opilosti dostal do slovního konfliktu se seniorem, který pochází z Ukrajiny a už dlouhou dobu pobývá v České republice. Oba muži se znali, protože napadený žil s jeho příbuznou. Jak stojí v obžalobě, Klempár muži nejprve uštědřil ránu pěstí do obličeje. Poté, co napadený zůstal ležet na chodníku, začal ho útočník nejprve mlátit pěstmi a potom mu podle policie kopal a našlapoval na obličej. Když muž ztratil vědomí a zůstal ležet, Klempár z místa utekl.

Podle lékařské zprávy u oběti došlo kvůli četným zlomeninám obličejových kostí k odlomení obličejového skeletu od báze lební, k dalším zlomeninám čelisti a lebky a k rozsáhlému krvácení do mozku. Necelé dva měsíce strávil v nemocnici a následně musel podstoupit náročné rehabilitace. „Jen díky pomoci, kterou zavolali svědci, a díky včasně a účinně poskytnuté lékařské péči nedošlo ke smrti poškozeného,“ uvedl státní zástupce David Bartoš. Za pokus o vraždu muži hrozí až dvacet let vězení.

Muž u soudu nepopřel, že by svého známého napadl, popírá ale, že by mu takto rozsáhlá zranění způsobil on. Hlavní líčení bylo odročeno mimo jiné kvůli potřebě vyslechnutí svědků.

Kamioňák zablokoval Ukrajince v BMW a sápal se po něm. Vybržďoval mě, hájí se

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám