Hlavní obsah

Rotvajler porazil při nezdařeném aportu seniorku a ukončil jí aktivní život. Žena chce statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Přes dvě stě tisíc korun požaduje 76letá seniorka z Klatov po Ondřeji Škábovi jako odškodné za útok rotvajlera, kterého muž neuhlídal při venčení. Její požadavek zazněl ve středu u tamní okresního soudu, kde se 39letý muž zpovídá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Hana Doubková

Ilustrační foto

Článek

Důchodkyni tehdy z místa odvezla záchranka do nemocnice, kde jí lékaři zjistili komplikované zlomeniny. Dodnes musí docházet na rehabilitace a neobejde se již bez berlí. Podle svých slov byla před zraněním aktivní, běžně chodila na túry a kulturní akce.

K nešťastné události došlo loni v červenci na volném prostranství před jedním z bytových domů v Klatovech. Obviněný muž tam tehdy venčil rotvajlera bez vodítka a náhubku.

Jeho kamarád psovi házel míček a ten ho chytal do tlamy. V jednom případě se mu ale odrazil od čumáku a letěl přes chodník, kudy v tu chvíli procházela starší žena. Pes do ní zezadu vrazil a ona se skácela k zemi.

Sofie, kterou potrhali rotvajleři, odešla po pěti týdnech z nemocnice

Domácí

Strašně jsem se vylekala

Poškozená žena na policii už dříve vypověděla, že atak byl nečekaný. „Ucítila jsem silný náraz zezadu do nohou. Okamžitě jsem upadla na záda a udeřila se silně do hlavy,“ uvedla . Další šok přišel, když se zpod ní vysoukal velký pes. „Strašně jsem se vylekala. On pak utekl pryč,“ dodala.

Ženu tehdy doprovázel její syn. „Všiml jsem si dvou mužů, jak mezi nimi pobíhá rotvajler bez vodítka a košíku. Jeden z nich pak kopl do míčku, který letěl směrem k nám a za kterým se pes rozběhl. Skákající míček se mu nepodařilo chytit do tlamy a narazil přitom zezadu do matky,“ řekl svědek.

Podle znalce musela žena šest týdnů pouze ležet. „Omezení poškozené v  běžném způsobu života spočívá v nemožnosti samostatné chůze bez holí,“ dodal znalec.

Státní zástupce upozornil na to, že si obžalovaný musel být vědom toho, že při volném pobíhání podobně velkých psů po městě bez přímé kontroly psovoda může dojít k újmě na zdraví, ať už v důsledku vběhnutí zvířete do vozovky, poražení chodců, či přímo pokousání.

Jednání bylo odročeno ještě před zahájením dokazování. „Vyhověl jsem obžalovanému, který požádal o možnost zvolit si advokáta,“ vysvětlil předseda senátu Petr Sperk.

Rotvajler vběhl do domu v Táboře a před zraky rodiny zakousl kočku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám