Hlavní obsah

Sofie, kterou potrhali rotvajleři, odešla po pěti týdnech z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři v pondělí propustili z nemocnice desetiletou Sofii, kterou ošklivě potrhali v Holýšově na jižním Plzeňsku rotvajleři. Ve zdravotnickém zařízení strávila skoro pět týdnů. „Moc se těším na kamarádky a na to, až mi maminka uvaří boršč a holubce,“ řekla Právu nadšeně školačka.

Dívka po měsíci opustila nemocniciVideo: Klára Mrázová , Právo

 
Článek

Do nemocnice už bude dojíždět pouze na kontroly. „Jsem moc šťastná. Předtím Sofinka plakala bolestí, teď je plná energie a usmívá se,“ uvedla matka Viktoria Bilichenková. Ta nadále zůstane dceři nablízku, stejně jako po celou dobu její hospitalizace. „Budu jí převazovat rány. Naučí mě to paní doktorka, která za námi bude pravidelně jezdit,“ doplnila.

Dívka už má za sebou řadu zákroků, včetně plastické operace. „Druhá ji možná ještě čeká. Hluboká rána na pravé noze ještě není zacelená, má tam svorky. Jizva je poměrně velká,“ popsal Alexandr Brejcha, jehož firma vlastní holýšovskou ubytovnu.

Musím ji trochu brzdit, protože už by chtěla běhat jako dřív
matka zraněné dívky

Právě tady našla Viktoria a její dcera nový domov. Do České republiky totiž uprchly před válkou na Ukrajině.

Chtěla by už běhat

Neštěstí se stalo před necelými pěti týdny poblíž ubytovny. Z nedaleké firmy utekli dva rotvajleři a dívku napadli. Způsobili jí zranění na dolních i horních končetinách. „Nohy mě ještě trochu bolí. Často se mi zdálo o psech, jak na mě útočí,“ přiznala Sofie.

Hrůzné okamžiky se dívce promítaly do snů. „Několikrát za noc se budila a volala mě. Naštěstí už noční můry odešly,“ oddechla si matka. Za Sofií teď začne do Holýšova jezdit ukrajinská dětská psycholožka. Školačku také čeká pravděpodobně dlouhá rekonvalescence. „Musím ji trochu brzdit, protože už by chtěla běhat jako dřív. Děkuji všem, kdo se o dceru starali. A také děkuji těm, kteří nás finančně podpořili. Vážím si toho, že lidé mají velké a dobré srdce,“ zdůraznila Viktoria.

Případem se stále zabývá policie. Majitel psů je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu až dvouletý trest. Právu řekl, že ho celá situace velmi mrzí. Zvířata si vzala na převýchovu Hana Doubková ze spolku RTW – naše láska, jejich naděje.

Rotvajleři, kteří potrhali desetiletou Sofii, dostali druhou šanci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám