Hlavní obsah

Žena z Jičínska odmítla císařský řez a odjela rodit domů. Přidušené dítě nakonec zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie obvinila 27letou rodičku z Jičínska, která podle závěrů vyšetřovatelů odmítla císařský řez a odjela z nemocnice. Údajně měla odjet do jiného zařízení. Porodila však doma. Dítě se během porodu dusilo a po měsíci stráveném v nemocnici pak na následky toho zemřelo.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Článek

Policie ve středu zveřejnila případ, který se odehrál již loni 2. května, kdy ženě odtekla plodová voda. Se svým o 16 let starším manželem se vydala do 150 kilometrů vzdálené nemocnice.

„Tam jí po provedeném vyšetření mělo být lékařem sděleno, že porod nelze provést přirozenou cestou, a proto je nutné provést porod císařským řezem,“ uvedla mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Lékaři ženu poučili o možných následcích a komplikacích vedoucích až k úmrtí plodu plynoucích z přirozeného porodu.

Rodička však měla podle kriminalistů podepsat negativní revers a přislíbit okamžitý přejezd do spádové nemocnice, kde se císařskému řezu podrobí.

Jenže tam nedorazila a další den v ranních hodinách doma porodila. Novorozenec byl kolem osmé hodiny ráno převezen vrtulníkem ve vážném stavu do nemocnice v Hradci Králové, kde však 5. června zemřel.

„Ze znaleckého posudku vyplynulo, že novorozenec zemřel na následky dušení během porodu,“ konstatovala mluvčí.

Rodička byla obviněna z usmrcení z nedbalosti a hrozí jí až tři roky vězení.

Tragický domácí porod bylo usmrcení z nedbalosti, rozhodl soud. Rodiče ale nepotrestal

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám