Hlavní obsah

Rodiče unesli týrané dítě z nemocnice

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Otřesný případ zanedbaného, týraného a potom i uneseného kojence, který skončil málem tragicky, zaměstnává od čtvrtka bruntálské kriminalisty. Děvčátko ve věku osmi měsíců skončilo už koncem ledna na jednotce intenzivní péče v ostravské fakultní nemocnici, kde bojovalo o život s krvácením do mozku, s popáleninami v obličeji a navíc údajně mělo salmonelózu.

Článek

Protože se stav holčičky po dvou měsících zlepšil, lékaři ji před týdnem předali na standardní dětské oddělení nemocnice v Krnově. Tam dítě přišli navštívit slovenští rodiče a v nestřeženém okamžiku miminko schovali pod bundu a utekli s ním. Před tím ještě odpojili hadičku, která dítěti z hlavičky odsávala hnis. 

Policie během krátké doby rodiče zatkla na krnovském nádraží, takže se lze domnívat, že se rodina chystala k návratu na Slovensko. "Ano, mohu potvrdit, že k únosu opravdu došlo. V současné době už je dítě zpět v péči lékařů, nemocnice zostřila bezpečnostní opatření a oddělení hlídá strážní služba," uvedla mluvčí nemocnice Eva Kijonková s tím, že podrobnosti únosu nebude komentovat. Nechtěla ani říct, zda rodiče odpojením od přístrojů ohrozili zdraví svého dítěte. "Mohu pouze říct, že jeho stav je nyní stabilizovaný," dodala.

Otec a matka, kteří pocházejí ze slovenských Michalovců a před nedávnem se přistěhovali do Krnova, byli ve čtvrtek po únosu zatčeni. "Jsou umístěni v policejních celách, městský úřad nyní řeší vydání předběžného opatření pro případné umístění dítěte do ústavního zařízení," řekla mluvčí policie Lucie Zgarbová. V pátek odpoledne probíhaly výslechy obou rodičů, které pravděpodobně čeká trestní stíhání.

Mluvčí nemocnice Eva Kijonková uvedla, že lékaři už koncem ledna o zranění dítěte informovali sociální odbor krnovské radnice. Tam ale tvrdí, že do čtvrtka o případu nevěděli. "Pro městský úřad je tento případ jeden den starý a po dohodě s vedoucím odboru se k tomu nebudeme vyjadřovat," řekla mluvčí radnice Dita Círová. Není zatím jasné, proč informace o týrání dítěte dorazila na policii s dvouměsíčním zpožděním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám