Hlavní obsah

Řídila spolujezdkyně, lhal šofér po nehodě. Těžce opilí byli však oba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedřichov

Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za které hrozí až roční vězení, má na krku 32letý řidič po nehodě na Jablonecku, kde opilý skončil mimo silnici, když se snažil vyhnout autobusu. Policistům tvrdil, že řídila spolujezdkyně, která následně nadýchala 3,91 promile. Nakonec se ale přiznal a nadýchal 2,17 promile.

Foto: Policie ČR

Nehoda v Bedřichově na Jablonecku

Článek

O nehodě z pátku minulého týdne ve čtvrtek informovala mluvčí policie Dagmar Sochorová s tím, že dopravní policisté v uplynulých dnech 32letému muži sdělili ve zkráceném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidič havaroval večer krátce po půl osmé s vozidlem značky Ford Kuga v Bedřichově, když se při jízdě ve směru na Janov nad Nisou snažil vyhnout protijedoucímu autobusu.

„Nezvládl řízení, vyjel na nezpevněnou krajnici a následně mimo vozovku. Podezřelý nejprve policistům z jabloneckého oddělení hlídkové služby, kteří byli na místě jako první, tvrdil, že vůz řídila jeho spolujezdkyně, a odmítl dechovou zkoušku,“ uvedla mluvčí.

Opilec na čtyřkolce srazil cestou z baru v Krkonoších ženu a ujel. Našli ho v klubu

Krimi

Žena podle všeho nic nenamítala, načež jí policisté při orientační dechové zkoušce naměřili 3,91 promile alkoholu.

„Řidič si i nadále stál za svým a tvrdil, že vozidlo neřídil. Avšak poté přijeli dopravní policisté a těm se již k řízení vozidla přiznal. Následně byla provedena i u něho dechová zkouška. V jeho dechu policisté naměřili hodnotu alkoholu 2,17 promile a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ zmínila Sochorová.

Foto: Policie ČR

Nehoda v Bedřichově na Jablonecku

Muž podle mluvčí s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal, že před jízdou pil. Podle jeho tvrzení vypil odpoledne pět panáků vodky.

„Ke zranění osob při havárii naštěstí nedošlo. Podezřelému tak za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala mluvčí.

Řidič volal policii kvůli nebezpečně jedoucímu kamionu na D1. Šofér byl opilý

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám