Hlavní obsah

Řidička skútru na Vyškovsku unikla téměř jistému střetu s BMW, zachytila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ivanovice na Hané

Tyhle záběry vypadají jako načasované filmovými tvůrci, ve skutečnosti ale bezpečnostní kamera zachytila krajně nebezpečný moment z policejního pronásledování řidiče vozidla značky BMW na Vyškovsku. Vřítil se do křižovatky, kam zrovna přijížděl skútr, jehož řidička se na první pohled neodvratitelnému střetu pohotovým manévrem doslova vyhnula.

Pronásledování BMW na VyškovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie v sobotu kolem 20:00 pronásledovala ujíždějícího řidiče značky BMW, který odmítl zastavit kvůli kontrole.

„Šofér si přitom vůči ostatním na silnici počínal velmi nebezpečně. Například na křižovatce v centru Ivanovic na Hané téměř srazil projíždějící motocyklistku. Ta se zachránila jen díky pohotovému manévru, kterým odvrátila fatální střet,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Petr Vala.

Na záběrech z bezpečnostní kamery, který police zveřejnila, se pronásledované auto vřítilo do křižovatky, kam ve stejný moment a jemu přímo do cesty vjel zleva skútr.

Honička na Českokrumlovsku skončila nehodou kradeného auta se třemi muži

Krimi

Přímo okamžik a místo, kde se nakonec minuli, na záběru kryje socha umístěná u křižovatky, ze záběrů je ale patrné, že řidička při brždění rovněž strhla řídítka doprava a auto tak objela.

BMW jelo dál na Drysice, načež po přejetí mostu nad dálnicí D46 narazilo na křižovatce do jiného automobilu. Řidič ještě sjel s poškozeným autem na přilehlé pole, kde po několika stovkách metrů vůz odstavil a utekl směrem do vojenského újezdu Březina.

„Na místě se rozjelo rozsáhlé pátrání, do kterého byly nasazeny všechny dostupné hlídky včetně policejního psovoda a ze vzduchu po řidiči pátral i vrtulník s termovizí. Uprchlíka se ale ani po několika hodinách vypátrat nepodařilo,“ uvedl mluvčí.

Po řidiči policie stále pátrá

Následující vyšetřování komplikoval fakt, že ujíždějící auto v poslední době několikrát neoficiálně změnilo svého majitele. Nebezpečného řidiče tak policie stále hledá.

„Prosíme všechny, kteří nebezpečnou jízdu viděli nebo mají informace k řidiči, aby se nám ozvali na tísňové lince 158. Rovněž uvítáme jakékoliv videozáznamy, na kterých je zachycena nebezpečná jízda,“ dodal Vala.

Foto: Policie ČR

Pronásledování BMW na Vyškovsku

Dva řidiči BMW si spletli Brno s akční hrou. Kamera zachytila, jak drsně srazili motorkáře

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám