Hlavní obsah

Řidiči u Jičína prolétl sklem led z jiného vozu. Viník se přihlásil policii

– Jičín
Právo, Vladislav Prouza

Policie našla řidiče dodávky, z níž v úterý na obchvatu okolo Jičína spadl kus ledu. Led pak proletěl předním sklem protijedoucího vozu. Muž za volantem bílé dodávky se policistům sám přihlásil na linku 158.

BEZ KOMENTÁŘE: Led z dodávky skončil až ve vozidleVideo: Policie ČR

 
Článek

Led v úterý ráno odlétl z dodávky značky Peugeot. „Řidič se přihlásil na základě videozáznamu zveřejněného v médiích. Poznal svoje auto na videu a byl zděšen z toho, co nevědomky způsobil,“ potvrdil policejní mluvčí Aleš Brendl, podle nějž hrozí řidiči maximálně pokuta dva a půl tisíce korun za běžnou dopravní nehodu.

„Použití paragrafu obecného ohrožení s daleko vyšším postihem okolnosti a následky nehody neumožňují,“ dodal mluvčí.

Kus ledu proletěl předním sklem vozu Škoda Octavia. Incident zachytila palubní kamera ve škodovce – záznam zachytil těžko čitelné firemní logo na kapotě dodávky a část espézetky. Technikům se nepodařilo rozmazané identifikační znaky rozluštit.

„K tomu jsme využili i služeb institucí s lepší technikou,“ podotkl Brendl, podle nějž může řidiči dodávky pomoci seriózní přístup k nehodě.

Foto: Policie ČR

Led z dodávky skončil až ve vozidle

„Nemohl sice vědět, jestli kamera nezachytila něco, podle čeho bychom ho našli. Nicméně se k tomu postavil jako chlap, což se příliš často nestává. Poslední podobný případ se odehrál na Jičínsku minulý týden, kdy dispečer jedné firmy poznal firemní kamion, z něhož spadl led na auto. Vyčkával, jestli se ozveme,“ přiblížil Brendl.

Kus ledu uvolněný ze střechy dodávky proletěl 51letému řidiči škodovky těsně kolem hlavy a skončil na zadním sedadle. To bylo naštěstí prázdné, muž cestoval v autě sám, raněn nebyl. Škodu na autě policisté odhadli na 70 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Led z dodávky skončil až ve vozidle

„Řidič dodávky před jízdou neočistil vozidlo, tak jak jednoznačně stanoví zákon. V praxi to znamená, že si před vyjetím očistíme všechna skla na vozidle, včetně zadních, zpětná zrcátka, střechu vozu, návěs či vlek a v úvahu připadá i čepice sněhu na kapotě,“ poznamenal Brendl.

Reklama

Výběr článků

Načítám