Hlavní obsah

Řidiče trolejbusu v Plzni napadl zdrogovaný muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konflikt mezi zřejmě zdrogovaným pasažérem a řidičem trolejbusu museli řešit v úterý vpodvečer plzeňští strážníci. Šofér se na ně obrátil poté, co cestujícího pro nevhodné chování vykázal z vozu, k čemuž se však dotyčný ani náhodou neměl.

Foto: MAFRA/Petr Eret, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byl zjevně pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ upozornila Jana Pužmanová, mluvčí plzeňské městské policie. „Podle jedné z pasažérek plival na okna i dveře vozu, a navíc po ženě hodil svoji kšiltovku,“ podotkla Pužmanová.

Ve stanici Pařížská na Americké třídě vyhrocená situace gradovala, to už ale byli na místě strážníci. „Muži se jejich přítomnost nelíbila a během několika okamžiků, kdy vůči němu prováděli nezbytné úkony, zkusil řidiče udeřit do obličeje,“ popsala dění Pužmanová.

Hlídka agresivního pasažéra odvedla, ale neuklidnila. Mezitím dorazily posily a poté, co se násilník pokusil udeřit jednoho ze strážníků, skončil na zemi v poutech.

„Jeho další cesta vedla do protialkoholní záchytné stanice. Postoupit dechovou zkoušku na alkohol a test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle odmítl,“ doplnila Pužmanová s tím, že se muž bude zpovídat hned z několika přestupků.

Koloběžkář řekl policii svou verzi o smrti uškrceného motorkáře. Stíhán bude na svobodě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám