Hlavní obsah

Koloběžkář řekl policii svou verzi o smrti uškrceného motorkáře. Stíhán bude na svobodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchovice

Z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti obvinila policie koloběžkáře, který měl během potyčky v noci na neděli usmrtit motorkáře. Incident se odehrál u Příchovic na jižním Plzeňsku.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie – ilustrační snímek

Článek

O trestní stíhání 45letého muže informovala v pondělí mluvčí policie Dagmar Brožová. „Za to, že svým jednáním způsobil smrt, mu hrozí až šestnáctiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Brožová. Ta také potvrdila informaci, že obviněný bude vyšetřován na svobodě.

Podle zjištění Práva jde o doposud bezúhonného člověka, který má rodinu a stálou práci. Vyšetřovatelům slíbil, že se bude dostavovat na předvolání a nijak nebude mařit průběh trestního řízení. K případu řekl svoji verzi, kterou nyní budou kriminalisté prověřovat.

Jak už Novinky zjistily, ke konfliktu došlo na silnici poté, co motorkář měl muži na koloběžce vynadat, že je špatně osvětlený. Pak mezi oběma došlo ke rvačce.

Muž na koloběžce uškrtil na Plzeňsku na řemínku od helmy motorkáře

Krimi

Podle důvěryhodného zdroje muž motorkáře uškrtil. Policistům při rychlém objasnění případu pomohlo svědectví dvou dívek, které místem incidentu procházely ještě v době, kdy tam podezřelý muž byl.

„Tvrdil jim, že musí odjet, že je nalitej a policajti by ho mohli sebrat. Motorkář v tu chvíli ještě na zemi chroptěl,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

„Svědkyně pak zavolaly pomoc. Podezřelého detailně popsaly a policisté jej pak vypátrali a zadrželi,“ doplnil zdroj.

„Byli jsme přivoláni k ohlášené dopravní nehodě. Na místě jsme zajistili motocykl proti úniku paliva a pomáhali s resuscitací muže,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Michal Holeček.

Záchranáři už mu nedokázali pomoci. „Lékařka konstatovala smrt,“ doplnila mluvčí záchranné služby Maria Svobodová. Příčinu smrti objasní až nařízená soudní pitva.

Vyšetřovatelům bylo na místě podezřelé, že motorka nemá žádné poškození. Nehodě neodpovídala ani zranění motorkáře.

Muž v Pardubicích vezl ve dvě ráno na elektrokoloběžce své pětileté dítě. Nadýchal 1,8 promile

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám