Hlavní obsah

Řidič zdivočelý pervitinem uháněl u Prahy před policií v protisměru, kradené auto prý jen našel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vestec

Bez řidičáku, zfetovaný a v kradeném autě se snažil před policií ujet 27letý řidič u Prahy. Po několikakilometrovém pronásledování jeho jízdu ukončila slepá ulice. Dal se ještě na útěk, policisté ho ale dostihli, načež skončil v poutech.

Pronásledování řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Na podezřelého řidiče osobního auta minulý týden v pátek kolem 20. hodiny policejní hlídka narazila u Komořanského tunelu ve směru na dálnici D1. Podle policejní evidence zmíněné auto zmizelo tři dny předtím majiteli v Chebu.

„Řidič začal odbočovat na Vestec. Nechtěl ale zastavit, na opakované výzvy nereagoval a snažil se vysokou rychlostí ujet. Svou rychlou jízdou mimo jiné v protisměru ohrožoval ostatní účastníky provozu,“ informoval ve středu o incidentu mluvčí policie Jan Rybanský.

Hlídka řidiče pronásledovala po ulicích Vídeňská, K Jahodárně a do Slepé ulice ve Vestci v okrese Praha-západ, kde naboural do plotu, načež se dal na útěk po svých.

Řidič na pervitinu se vyhýbal vězení, honičku s policií ukončil karambol

Krimi

„Ani v tomto případě nebyl úspěšný a po chvíli pronásledování byl s využitím donucovacích prostředků zadržen. Provedená dechová zkouška byla negativní, test na drogy pozitivní na pervitin, navíc sedmadvacetiletý muž nevlastní řidičský průkaz,“ zmínil mluvčí.

Na videozáznamu z pronásledování, který policie k případu zveřejnila, bylo vidět, jak řidič uháněl v protisměru, a pak také jeho vysvětlení po zadržení, kdy říkal, že vozidlo jen našel.

Policisté případ prověřují jako neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což podezřelému hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče

Motorkář s policií v patách jako blázen najížděl do cesty autům v protisměru na Uherskohradišťsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám