Hlavní obsah

Řidič usnul a narazil do autobusu s cizinci

Právo, pko, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno, Olomouc

Špatně skončila cesta v pondělí ráno pro čtyřiatřicetiletého muže za volantem Volkswagenu na hlavním tahu mezi Uherským Hradištěm a Brnem. U Nesovic na Vyškovsku totiž řidiče krátce po čtvrté hodině přemohl zřejmě mikrospánek a muž vjel s autem do protisměru, kudy zrovna projížděl linkový autobus.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V autobusu v té době cestovalo devatenáct cizinců, nikdo z nich nebyl zraněn. Jediným lehce zraněným v autobuse byl jeden z řidičů, který ale v době nehody neseděl za volantem. Řidiče osobního vozu však záchranáři převezli do nemocnice s podezřením na těžké zranění,“ prohlásila policejní mluvčí Iva Šebková.

Na havarovaných vozidlech vznikla škoda asi 850 tisíc korun, dechové zkoušky byly negativní. Pro cestující na lince Rotterdam - Košice vypravil dopravce náhradní autobus, kvůli odklízení následků byla až do dopoledne frekventovaná silnice průjezdná jen jedním jízdním pruhem.

Mikrobus boural v neděli na Olomoucku

V neděli kolem půl osmé večer se stala nehoda na silnici R35 mezi Mohelnicí a Olomoucí poblíž Unčovic. Havaroval tam mikrobus.

„Podle prvotního hlášení od oznamovatele měl být mikrobus plný lidí, proto operační středisko na místo vyslalo kromě profesionálních hasičů také dobrovolné jednotky,“ řekla Právu v pondělí krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči podle ní po příjezdu zjistili, že v havarovaném mikrobusu cestovaly tři osoby, dvě byly zraněny lehce, jedna těžce. V době příjezdu první jednotky na místo události byly již osoby mimo vozidlo.

„Vzhledem k tomu, že z havarovaného auta unikaly provozní kapaliny, hasiči je museli jímat do připravených nádob,“ dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám