Hlavní obsah

Řidič táhl na Novojičínsku nepojízdné auto rychlostí 126km/h 

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Doslova v hazardéry se proměnila dvojice řidičů (31 a 33 let), kteří „letěli“ více než stodvacetikilometrovou rychlostí po silnici I/48 mezi Starým a Novým Jičínem. Obě vozidla byla přitom spojena tažným lanem.

Foto: Policie ČR

Přistižené auto táhnoucí nepojízdnou škodovku

Článek

Na vozidla spojená tažným lanem narazila hlídka při běžné dopravní kontrole. „V měřeném úseku překročili nejvyšší povolenou rychlost o 30 kilometrů za hodinu, a to však v případě, že by jeli samostatně. Vzhledem k tomu že byli svázání na laně, překročili povolenou rychlost o více jak 60 kilometrů v hodině a ještě předjížděli další vozidla,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Dodal, že tažené vozidlo Škoda Octavia, mělo špatný technický stav, nebylo schopné samostatné jízdy a nebylo označeno výstražným trojúhelníkem.

„Řidiči uvedli, že jízdu měli pod kontrolou,“ poznamenal policejní mluvčí s tím, že jednání obou šoférů policisté zadokumentovali, sepsali s nimi záznam o přestupku a postoupili k projednání správnímu orgánu s podezřením ze spáchání přestupku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám