Hlavní obsah

Řidič skútru ujížděl v Praze policii, až létaly jiskry. Zradila ho cyklostezka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned několik kilometrů proháněl policejní hlídku řidič skútru v Praze 4. Po cestě najel na chodník a projížděl podchodem, nakonec ze stroje spadl na cyklostezce. Muž alkohol nenadýchal, testu na drogy se ale odmítl podrobit. Měl uložen zákaz řízení. Honičku zaznamenala palubní kamera v policejním vozidle.

Pronásledování řidiče skútru v Praze Video: Policie ČR

 
Článek

O pronásledování ze čtvrtka minulého týdne ve středu informoval mluvčí policie Jan Rybanský. Hlídka chtěla kolem 22:00 v ulici Modřanská zkontrolovat řidiče skútru, ten ale odmítl zastavit a ujížděl přes Branickou, kde měl navíc projet na červenou.

„Poté projel ulicí Ke Krči do ulice Na Mlejnku, kde najel na chodník, a dále do podchodu pod ulici Modřanskou, kde vjel na cyklostezku,“ uvedl mluvčí s tím, že pak muž nezvládl řízení a ze skútru spadl.

„Osmačtyřicetiletý Pražan se policistům při zadržení přiznal, že má zákaz řízení a posléze se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Test na drogy a lékařské vyšetření však odmítl,“ zmínil Rybanský.

Řidič dacie blokoval policisty v Plzni. Odvahu mu dodal kokain

Krimi

Policie muže podezírá z maření výkonu úředního rozhodnutí a z několika dopravních přestupků.

„Motocykl si na místě převzal kamarád pronásledovaného, který o jeho zákazu řízení neměl ponětí, a proto mu svůj stroj v dobré víře půjčil,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče skútru v Praze

Motorkář ujížděl až 200 km/h. V lese běžel raději po svých

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám