Hlavní obsah

Motorkář ujížděl až 200 km/h. V lese běžel raději po svých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až namířená zbraň jednoho z policistů zastavila v úterý 46letého motorkáře, který ujížděl hlídce z Českého Krumlova až do českobudějovického okresu. Nezastavil jej ani policejní zátaras.

Pronásledování ujíždějícího motorkářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Právo o případu informoval mluvčí českokrumlovské policie Miroslav Šupík. „Hlídka chtěla zkontrolovat motocyklistu navečer v českokrumlovské Budějovické ulici. To však motorkář v plánu neměl a začal před policisty ujíždět směrem na České Budějovice,“ popsal začátek divoké honičky policejní mluvčí.

Upozornil, že řidič motorky dosahoval místy rychlosti téměř 200 kilometrů za hodinu. „Policisté se proto rozhodli, že ujíždějícímu motocyklu udělají zátaras. Řidič však zastavit nehodlal a zátaras objel. Policisté mu však byli stále v patách. I proto se rozhodl, že jim zkusí zmizet na lesní cestě u obce Březí na Českobudějovicku,“ konstatoval Šupík.

Nakonec motorkář ze svého stroje v lese seskočil a začal utíkat. „Zastavil, až když ho policisté dostihli a namířili na něj střelnou zbraň,“ podotkl Šupík.

Následně policisté zjistili, že 46letý muž má soudně vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2025. „Navíc se odmítl na místě podrobit testu na jiné návykové látky. Do čtrnácti dnů zamíří před soud, kde mu za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dva roky vězení,“ dodal policejní mluvčí.

Hlídka na Chrudimsku střílela kvůli motorkářům, kteří nezastavili

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám